Főlap » Híreink » Vállalati hírek

Balatoni Krónika

Liza a „csokigyárban”…

A napokban igazán izgalmas kalandban volt részem, ellátogathattam egy valódi édességgyárba. Az ember, valljuk be álmodozik arról, hogy egyszer csak olyan mennyiség veszi körül a szeretett dologból, legyen az bármi, jelen esetben édesség, amibe akár bele is „fulladhatna”.

A mennyországban jártam, és jelentem ez a csodahely Keszthelyen található. A Lissénél, a híres kókuszrúdon túl, készül még szaloncukor, szívdesszert, szőlőcukor, mindezek természetesen többféle ízesítéssel. Természetesen végigkóstoltam mindent, és nem győztem betelni az ízekkel.  A felfedező út beöltözéssel indult, köpeny és hajháló viselete a gyártósorok mellett, sőt a csomagolónál is kötelező! Nagy hangsúlyt fektetnek a higiéniai előírásokra és minden precízen, pontosan, úgy és akkor indul és készül, ahogy az elő van írva. A Lissé édességeket számtalan helyen megtalálhatják a polcokon, de vigyázat könnyű függővé válni. A szaloncukrok közül a legnépszerűbb a marcipános- aszalt szilvás, amin egyáltalán nem csodálkozom, mert az íz kombináció zseniális, nekem a kókuszos és a kekszes -rumos -kakaós variáció is kedvencemmé vált.  Ugye mondanom se kell, hogy az én fám idén a legfinomabb divat szerint „Lissébe” öltözik. Megbizonyosodhattam arról, hogy a marcipán az valódi marcipán, mely tömbökben érkezik Lübeckből. A kakaó valódi kakaó, a csokoládé pedig minőségi  55%-os étcsokoládé Belgiumból.
A látogatásom során megtudtam, hogy a keszthelyi gyár jelenleg közel 2000m2-en működik, és a jövőben egy komplex fejlesztés révén még 1500 m2-el bővül ez a terület. Cél a folyamatos megújulás, és a kapacitás bővítése. Tavaly a kókuszrúd, idén pedig a prémium szaloncukor az a termékük mely Magyar Termék Nagydíjas lett. Bátran kijelenthetjük, hogy Keszthely igazán szerencsés, hogy innen és nem is akárhogy édesíti meg az életünket a Lissé Édességgyár Kft.

Veress Erzsébet Liza -

    
Megosztás