Főlap » Híreink » Vállalati hírek

Zalai Hírlap

Védjegyes szaloncukor

Európa számos országába szállítanak édességet a keszthelyi székhelyű édességgyárból. Étcsokoládés szaloncukraik pedig nem régiben Magyar Termék Nagydíjat nyertek el. A rangos elismerés kapcsán a Zalai Hírlap újságírója járt nálunk.

Több, mint ötven cég közel hatvan pályázata érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegyet. A független szakértői testület javaslata alapján 18. alkalommal ismertek el olyan vállalkozásokat, amelyek innovációra épülő, kiváló minőségű termékeikkel hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez és export törekvéseihez.

A Lissé -nek nem ez az első terméke, mely kiérdemelte a védjegyet: 

tavaly a különböző ízesítésű kókuszrudakat ismerték el.

 

- A Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett szaloncukrok különböző ízesítésűek, aszalt gyümölcsöket, vagy marcipánt tartalmaznak, s mindegyik étcsokoládéval bevont - mondta Faluhelyi Ferenc ügyvezető.

Hazánkban közel négyezer tonna szaloncukrot vásárolnak, a keszthelyi cég ennek öt százalékát állítja elő, de számos más terméket is gyárt: naponta 4-5 tonna tonna édességet. A Lissé kft.
idén tíz éves, éves árbevétele megközelíti az egy milliárd forintot, ennek közel fele exporttevékenységből származik, A hazai piacon nagy áruházláncokkal állnak kapcsolatban. A cég közel hatvan alkalmazottat foglalkoztat, de most, a szaloncukorgyártás idején legalább tíz fővel bővíteni szeretnék a dolgozók számát, ám hetek óta nem találnak megfelelő munkaerőt.

Keszey Ágnes -

 

    
Megosztás